Kurs detaljer

« Bakåt

Lift Utbildning Online


Kursbeskrivning

Vårt mål är att leverera en utbildning via e-learning som gör att ni känner er trygga när ni ska ut och köra till exempel en saxlift, bomlift eller en släpvagnslift. Vi har lagt mycket fokus på säkerhet för er som ska jobba liftar.
Det är arbetsgivarens ansvar att alla som arbetar med en lyftandordning eller lyftredskap i sitt arbete skall ha dokumenterade kunskaper enligt Arbetsmiljöverkets AFS 2006:6 29§.

Den här utbildningen är helt teoretisk och är en repetitionsutbildning för personer med stor erfarenhet av den praktisk delen. Den här utbildningen ger liftoperatören en heltäckande behörighet för de vanligaste förekommande lifttyperna som saxlift, bomlift, vikarmslift, stödbensliftar och pelarliftar.


Utbildningens mål är att få en genomgående kännedom om de regler som gäller för liftar - mobila arbetsplattformar:
Liftens uppbyggnad
  • Daglig tillsyn
  • Riskbedömningar
  • Uppställning av lift
  • Markförhållanden
  • Liftens säkerhet och egenskaper
  • Färdigheter i manövrering.

    Vi lägger fokus på en varierad utbildning som är fylld med bilder, filmer, text och situationer som är tagna ur verkliga livet. Till utbildning hör det en eller ett antal kontrollfrågor till varje delkapitel. Ni blir utmanade genom hela utbildningen.
     
Denna utbildning är enbart uppbygg med en teoretisk del. Eleven läser själv via sin mobiltelefon, surfplatta eller PC och kommer att göra ett teoretiskt slutprov efter denne läst klart utbildningen.

Tidsåtgång

Teoretiska delen inkl slutprov: 2-4 timmar

Intyg: Efter godkänt prov skickas intyg elektroniskt till deltagare

(Plastkort finns som tillval +100:-)

Kursens mål

Efter genomförd utbildning ska deltagaren på ett effektivt och säkert sätt kunna använda och arbeta i en mobil arbetsplattform.

Målgrupp

Den här utbildningen är helt teoretisk och är en repetitionsutbildning för er som har stor erfarenhet av den praktisk delen 

Förkunskaper

Minst 18 år. God förståelse i svenska språket.            

Pris

Deltagaravgift 1 995 SEK exkl moms

Nyhetsbrev!

Anmäl er till vårt nyhetsbrev och ta del av alla våra uppdateringar av vårt utbildningsutbud